shuffle
Login

Ce inseamnă anime?

Ce înseamnă anime?

Anime-ul se referă la animația japoneză. Cuvântul anime este împrumutat de la termenul francez pentru animație. Animatia japoneză este o formă distinctă de animație care este aproape întotdeauna observabilă,fie prin stil,fie prin calitate.

Spre deosebire de stilul american,nu toate anime-urile sunt destinate copiilor. Subiectele din anime pot fi de la obscene până la nebuneste de drăguțe,aceasta din cauză că legile de cenzură japoneze sunt diferite de majoritatea țărilor.

Nu numai pentru copii

Multă lume presupune că din moment ce anime-ul este un stil de desen animat înseamnă că este un desen animat numai pentru copii. În timp ce unele anime-uri sunt realizate pentru copii,majoritatea sunt realizate pentru toate vârstele. Un singur anime poate atrage atât copiii,cât și adulții în același timp. Copiilor le poate plăcea anime-ul pentru acțiune,umor și “aspectul” general. În același timp,spectatorilor mai mari le va place din aceleași motive ca și copiilor,dar și din cauza elementelor pe care copiii n-ar putea să le înțeleagă pe deplin.

Tipuri de anime

Ca și în America,anime-ul este distribuit în mai multe forme:Serii TV,OVA-uri și Filme

Serii TV

Calitatea animației din seriile TV este foarte bună,dar nu este spectaculoasă,dar povestea lungă și evoluția personajelor sunt cele care fac seriile TV foarte plăcute. De obicei,seriile TV au aproximativ 26 de episoade. Unele serii mai populare pot avea peste 100 de episoade. Episoadele țin de obicei 30 de minute,ca orice alt serial.

OVA-urile

OAV înseamnă “Original Animation Video”,adică animație video originală. Sunt lansate direct pe video. Fiecare OAV poate ține între 20 și 60 de minute,dar nu mai mult. OAV-urile sunt de obicei serii scurte,dar cu o calitate de animație mai ridicată decât seriile TV.

Filme

Acestea sunt cu o singură poveste care începe și se termină în același film. Anime-ul de acest tip merge direct în cinematografe și este lansat ca orice alt film. Acestea au cea mai bună calitate a animației și pot dura 60 de minute și mai mult.

De ce îi adoră fanii anime?

Aceasta depinde de gusturile fiecărui fan. Oricum,unii din factorii care contribuie sunt:

Subiect complex și poveste:Majoritatea anime-urilor au o poveste grozavă și sunt foarte detaliate. În general,cultura japoneză este mai puțin axată pe nuditate și sex,dar asta nu înseamnă că anime-urile nu au subiect,din contră. Anime-urile sunt de obicei mai puțin banale și conțin o varietate și viață mult mai complexă decât animațiile occidentale,inclusiv unele filme de acțiune.

O varietate mare de stiluri:Există anime care se potrivesc pentru orice subiect,variind de la foarte comic la foarte serios. Fie acțiune/aventură,comedie,fantezie,horror,arte marțiale,SF sau sporturi,toate genurile sunt reprezentate. De asemenea,anime-urile nu sunt axate pe o categorie de vârstă anume,atrăgând astfel tot mai mulți fani.

Emoții:Anime-urile tind să fie foarte emoționale. Fie acțiune/aventură,comedie,romantism sau tragedie,anime-urile pot emoționa în mod unic.

Calitate de animație:Animația din anime-uri este de obicei superioară față de alte animații,atât în detalii,cât și în stil. Personajele din anime-uri sunt desenate să se potrivească cu decorul,și nu par plate. Mulți observă ochii mari pe care personajele îi au (în unele anime-uri). Cu toate că mulți fani ai animației tradiționale văd Disney-ul ca vârful realizării animației,anime-ul tinde să se concentreze pe detalii mai ridicate în animație decât fluiditatea mișcărilor.